ERZURUM / AZİZİYE - Ilıca Borsa İstanbul Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi

Yazar-Öğrenci Buluşmaları

Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüze bağlı fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilerimizde eleştirel okuma becerisi geliştirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak ve yazma stratejilerini doğru kullanarak genç yazarların yetiştirilmesine katkı sunmak amacıyla ulusal düzeyde gerçekleştirilen “Oku-Yorum, Yazı-Yorum” projesi çalışmalarımız başladı.

İki aşamada gerçekleştirilecek “Oku-Yorum, Yazı-Yorum” projesinin; ilk aşaması olan Kutadgu Bilig Oku-Yorum çalışmaları ile Kutadgu Bilig eseri üzerinden eleştirel okuma becerisinin kazandırılması hedefi doğrultusunda öğrencilere nesnel ve öznel eleştiri yapabilme, eski ve yeni bilgiyi sentezleyebilme, parçalar arasındaki ilişki ve etkileşimi belirleyebilme, bireysel özgün bakış açısı geliştirebilme ve okumada anahtar kavramların sezilerek kullanılması becerilerini kazandırmak hedeflenmektedir.

Bu kapsamda okulumuzda bugün Prof. Dr. Ömer Özden, İsmail Bingöl ve Ömer Koz hocalarımızla söyleşi gerçekleştirdik.

28-12-202328-12-202328-12-202328-12-2023

Yayın: 28.12.2023 - Güncelleme: 28.12.2023 18:33 - Görüntülenme: 211